úterý 8. června 2021

Monochromatický layout z kitu / MIRKA

 Kit Brácha a ségra / červen 2021

I když jsem to neměla úplně v plánu, má dnešní stránka z květnového sourozeneckého kitu bude ryze mintová. Jak je to možné, když miluju barvičky a různé barevné kombinace? Vlastně ani nevím. Tato stránka je taková černá ovce v našem albu a vznikla jak jinak, než náhodou.



No a vzniklo to tak, že jsem si z archů papírových výseků všechny vyloupala a rozdělila na mintové čtvrtce na 2 tábory (meruňkové a mintové). A jak si tam ty výseky vedle sebe hověly, nemohla jsem odtrhnout oči od mintové skupiny. Vypadalo to skvěle a strašně se mi zalíbil efekt tón v tónu. Moc jsem teda už nevymýšlela a řekla si, že to tak nějak použiju na stránku, protože první dojem, že jo.


Vytiskla jsem si barevnou i černobílou fotku stejného snímku a ta černobílá se mi na stránce líbila mnohem víc. Dokonce má taky ten modrozelený podtón, i když je černobílá. Čtvrtku jsem použila celou, bez řezání, této by byla fakt škoda. I ty francouzské textové proužky v pravém horním rohu jsem ponechala. Francouzsky neumím a byla jsem zvědavá, co se tam píše, přeložila jsem si to proto překladačem a jo, je tam ta krásná myšlenka ve smyslu, že štěstí se skrývá v našich malých okamžicích, které prožíváme.

Myšlenka textu je super, nechala jsem to proto, jak to je a jen doplnila větvičkou a černým půl kolečkem z kitu. Když na to teď koukám, asi tam doplním ještě slovo JSI (nejlepší brácha na světě)


Fotka přišla do opačného rohu. Kolem jsem naaranžovala všechny ty mintové organické tvary, některé podlepené pěnovou páskou a abych přidala trochu černé barvy pro vyvážení, dva výseky jsem jen velice jednoduše prošila černou bavlnkou. Trochu tmavé barvy jsem tam dostala i s pomocí průchodek


Jedna průchodka je nacvaklá jen tak na čtvrtce a doplňuje shluk napravo od fotky.


Druhou průchodku jsem zas cvakla přímo do jednoho z výseků.


Použila jsem i tenký provázek, kterým jsem omotala celou fotku i s velkým nápisem, protáhla dírkou s průchodkou a nahoře secvakla sešívačkou.


No a nakonec jsem vzala černý fix a dodělala pár teček na různých místech po celé stránce.


Co vy a stránky tón v tónu? Líbí se vám? Nebo máte raději vícebarevné stránky? Pokud to první, s tímto kitem to půjde skvěle ať už v mintové, nebo meruňkové variantě. Moc se těším, co nalepíte a určitě nám to pak ukažte, ať se pokocháme! ;)

Mirka

6 komentářů:

  1. Mě se to moc líbí, tón v tónu, Mirko 🙂 máš to parádní, ten provázek a průchodku už taky musím někde použít. A nejlepší na celém je ta černobílá fotka ❤️

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná stránka a moc fajn inspirace. Také se pokusím o stránečku do HP deníčku.🤔😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irenko, děkuju. Teším se už teď na tvoji stránku v HP 😉

      Vymazat
  3. Překrásná stránka, Miri, celé to má kouzelnou atmosféru ❤

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover