pondělí 13. září 2021

Kapsová stránka s kitem Škola volá / video / JANA B.

 Kit Škola volá / září 2021

Moc vás všechny zdravím hned takhle při pondělku. Mariánské léto je letos dokonalé a já už si všimla, že se to listí začíná pomalu barvit a těším se, až si bude v albu rozumět s novým kitem. Zatím jsem se vrátila do roku 2019, protože podzimních fotek mám pořád nezpracovaných dost a dost. A když už jsem v tom tvořivém rauši byla, zapnula jsem si i kameru, takže na konci článku najdete jedno krátké video z procesu


Je to docela vtipný, protože tenhle týdne jsem docela odkládala. Fotky mi přišly nesourodé, k tomu to zelené hřiště ... Ale když jsem vzala kit do ruky, ono to šlo! A úplně samo. Měla jsem pocit, že mi tam ty fotky samy naskákaly, jak jsem potřebovala. 


Už jsem to psala dřív, ale třeba tu máme i někoho, kdo si s myšlenkou kapsových stránek pohrává a chtěl by tvoření typu Project Life zkusit. Pár postřehů (kroků), které mně samotné tvoření urychlují:

1. V týdnu (nebo události) si vždy vyberu tu NEJVÍC povedenou fotku (nebo prostě tu nejvýznamnější) a vyvolám si ji ve velikosti 10x15cm (krásně vyplní kapsu 4x6).

2. V poslední době si beru kapsy typu C, což je rozložení, kde jsou všechny kapsy velikosti 4x6. Podle potřeby si pak velkou kapsou jedním tahem Fuse Tool (to je taková tavička, nástroj, pomocí kterého seškvaříte kapsu, aby vám třeba vznikly dvě) upravím na menší 3x4. Design A je prostě evergreen, tím nikdy nic nezkazíte! 

3. Snažím se o variabilitu fotek - ty si kolážuji v programu BeFunky (více o kolážování fotek ZDE). Určitě je aspoň jedna fotka na velikost kapsy 3x4, další pak jsou menší. 

4. Když to vyjde, hrozně ráda sáhnu po tvz. výplňové kartičce (na mé stránce je to ta krásná s domečky a stromečky). Nezdá se to, ale takovéhle kartičky vám stránku úžasně odlehčí a navíc se na nich kolikrát můžete kreativně vyřádit (já tedy neřádila, protože té kartičce už nic nechybí). 

5. Neřešte barevnost fotek. Pryč jsou ty doby, kdy jsem si lámala hlavu s nějakým laděním. Jak vidíte samy, zelená je tráva a do toho moje tyrkysové tričko. Ale třeba fotky se špatným nasvícením si udělám černobílé (tak jasně, to, jak šiju, fotil muž a navíc ta černobílá je k pleti milosrdnější, co si budem). 


Ve videu si všimnete, že jsem sahala i po jiných samolepkách. Ve většině případů zcela zaslepeně tvořím jen s kitem (lenost level milion cokoliv vytahovat a hledat), ale tady jsem si vzpomněla na halloweenské samolepky (tady jsou kouzelnické) a našla ještě další s podzimní tématikou. To se hodí vždycky. Docela přemýšlím, jestli by nebyla ku věci nějaká reorganizace materiálu podle ročních dob ....


A lišák na konec. Jsem si ho chtěla nejdřív pošetřit a na černé místo pod fotku bílou gelovkou napsat nějaký popisek jako Mirka, jenže jsem nenašla tu gelovku (musím objednat, holky je mají vyprodané, ale stačí si tam dát hlídacího psa a naskladní se!) a ten lišák je takový krasavec, že jsem ho tam musela mít. 

Teď už video a moje super rychlé ruce: https://youtu.be/l2HxHKsbwWA

Holky od zítřka rozjíždějí druhé kolo kitové isnpirace, tak nás sledujte! Díky a přeji vám hezký start týdne!

3 komentáře:

  1. Krásně sis to tam naskládala! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Také jsem tým lišák! :) Tobě jdou všechny stránky hned, jako by na ně fotky a ozdoby naskákaly samy a vždy to vypadá báječně. To není jen kitem, Janinko! (I když tenhle je teda fakt fantastický, to ano.) ;P

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover