čtvrtek 9. září 2021

Chorvatské minialbum s francouzskou kolekcí / PETRA

Prázdniny jsou za námi, léto u konce, ale vy máte určitě spoustu vzpomínek, které je potřeba kreativně zpracovat. Dnes mám pro vás trochu inspirace v podobě alba z letní dovolené u moře.


Formát alba je ve velikosti cestovních deníčků (TN), čili 21x11cm. Jednotlivé listy jsem svázala knihařskými kroužky, abych mohla stránky přidávat dle libosti kamkoliv do alba. Vybrala jsem si francouzskou kolekci A CONTRE COURANT od LES ATELIERS DE KARINE. Do titulní strany jsem na Big Shotu vyřízla nápis. Původně jsem ji chtěla nechat ,,děravou“, ale potom se mi nelíbilo, jak prosvítá skrz písmena další strana, tak jsem nápis podlepila pruhem papíru. Stránku jsem dozdobila úžasnými výseky z vyřezávací šablony mořských zvířátek.

Některým stránkám v albu jsem také přidala nápisy vyřezané na Big Shotu, ty už jsem většinou nepodlepovala a dávala si pozor, co pod nimi na následující stránce přistane. Tady kouká krásný vellumový papír.

V albu se střídají jak stránky ve velikosti 21x11cm, tak různé menší formáty. Tady mám malou vlaječku. Můžete si všimnout, jak jsem se pěkně netrefila při děrování, takže následovala kamufláž v podobě provázku v nepovedené díře…

Zdobila jsem i vystřiženými kartičkami z jednoho papíru z kolekce. Ten maják je prostě boží! A každý den jsem označila nápisem z různých samolepkových aršíků, které jsem doma našla.

Pár stránek je i v odklápěcí verzi, papír jsem řezala na velikost 21x19,5cm a v 11ti centimetrech jsem rýhovala. Vzniklo tak víc místa pro víc fotek.

Když jsem řezala nápisy, použila jsem i vyřezaná písmenka. Tato jsem ještě přišila na stroji a podlepila vellumovýmplavacím kruhem tak, aby trčel ze stránky ven.

Ach ty majáky, moc se mi ten motiv líbí… no a tenhle je vellumový, naprostá pecka. Jsem docela puntičkář na to mít v projektech pouze češtinu, výjimečně angličtinu. Teď jsem si nebrala servítky, naházela tam oboje a přidala ještě i nápisy ve francouzštině… Někdy je fajn vystoupit z komfortní zóny a v prázdninovém albu se to asi smí…

Další odklápěčka, tentokrát jsem řízla i do fotek, aby se jich tam vešlo víc.

Přišila jsem kapsičku na stroji, ozdobila výseky a zasunula fotky. Kapsička je z papíru z obalu od výseků.


Tuto pečeť jsem i s obálkou dostala k objednávce pánské kosmetiky, někteří možná vědí, o co jde.. Ano, zužitkovat se dá opravdu vše…

Kousek kapsy na Project life, fuse tool a pár mušliček, tak vznikla tato kapsa. Jedna malá SHELLka se mi v ní rozbila, zbytek mušlí drží.

Do tohoto typu alba snadno přidáte i prospekty z výletů. Já to dělám tak, že si leták nalepím na proužek acetátové fólie, tu pak proděravím. Je průhledná, takže lze krásně přečíst i to, co je na straně s lepicí páskou. Lépe to půjde vidět na další fotce nebo na videu.

Naše holky kudy chodí, sbírají všechno možné. Jedno pírko jsem jim sebrala z hromádky jejich pokladů a přidala ho do alba taky. Nápis je opět vyříznutý na Big Shotu a ponechaný ,,děravý“.

Národní park Krka, tam si určitě zajeďte, je to nádhera! Průhledná samolepka autobusu je z tohoto aršíku.


Všechny francouzské názvy jsem si vygooglila a mám v plánu je sepsat a vložit do alba malý slovníček. Ano, je to v plánu, takže asi rozumíte…

Loučím se s vámi jednou backstage fotkou z natáčení videa a přeji pěkný den! Jo a mrkněte na něj, tam najdete celé album. Těším se na vaše prázdninová alba!

Video: https://youtu.be/kLd9ADdjTks

4 komentáře:

  1. Ahoj, moc krásné, dotažené do detailů a líbí se mi, že nejsi ve stresu dát do Chorvatska texty ve francouzstine. Krásná inspirace. Petra

    OdpovědětVymazat
  2. Peťle, máš to zase krásně vymazlené! Tento formát miluji! Radost koukat, musím si to pustit ještě jednou! A k fránině - já už neřeším nic nikde ... míchám Sj, Čj, Aj i Fj, ... a třeba dojde někdy i na špáninu :D
    Krásná inspirace! Já už chci konečně k moři asi!

    OdpovědětVymazat
  3. Peti, parádní albíčko, vlnky s mušličkama jsou skvělé! I to šití a celé vlastně 🤩 Taky bych hned jela k moři 🤗

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné album Peti, moc se ti povedlo 💗

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover