čtvrtek 16. září 2021

Podzimní stránka / MIRKA

 Kit Škola volá / září 2021

Budu se opakovat s ódou na podzim, ale musím! Ty podzimní barvičky jsou taková láska. Největší. Nejkrásnější. Nejmilovanější. Asi i proto jsem měla snad všechny podzimní fotky z posledních let už v albu hotové. A musela jsem hledat v archivu opravdu dlouho nějakou hezkou fotku, kterou bych si mohla ještě scrapnout. Ale těším se, že letos si udělám spoustu dalších, abych měla tu podzimní krásu do zásoby ;)


Taky to máte někdy tak, že si namalujete (nebo vyhlídnete) sketch, pustíte se do toho a pak se nestačíte divit, že výsledek je úplně jiný? Já se k tomu dopracuju docela často, ani nevím jak. Když ono to je raz dva. Stačí si v zápalu tvoření párkrát říct: tohle upravím, tohle jsem nalepila blbě, jdu to zakamuflovat, tady by se hodilo ještě tohle. A co kdybych tuto ozdůbku dala na druhou stranu? No a je to. S původním plánem to nakonec nemá moc společného. I tentokrát jsem to měla vymyšlené jinak. Původně měly být tři různé čtvercové fotky podložené několika kartičkami, text a nadpis měly být vedle sebe ve spodní části a celkově měl být vzhled stránky jako obdélník ve čtverci. Jen ty padající listy jsou podle plánu. Akorát to měly být výseky z kitu a ne vystřihovánky z PL kartiček. Ale nevadí, výseky lístků se u mě rozhodně neztratí.

Fotky měly být tři, vypadají jako tři, ve skutečnosti je to jen jedna, vytištěná ve formátu 10x15 a rozříznutá na 3 části. A těm krajním ,,odřezkům” jsem ještě uřízla horní a spodní část v různých výškách. Všechny části jsou podlepené bílým papírem tak, aby vznikl kolem rámeček. Když je světlá fotka na tmavém pozadí, podlepování papírem vynechávám, ale jinak podlepuji skoro všechny fotky. I když je to fakt pidi detail, líbí se mi to tak víc, než bez rámečku. Taky to tak děláte?

Hodně mě v kitu zaujaly jednobarevné kartičky se strukturou plátna a rozhodla jsem se z nich vystřihnout několik jednoduchých listů různých velikostí. Lístky jsem pak přišila k podkladové čtvrtce černou nití a protáhla kousek i za, čímž jsem naznačila řapík. Následné nadzvednutí okrajů listů do 3D podoby se už nabízelo samo ;)

Prostřední kartičku s fotkou jsem ještě obkroužila dokola šitím a OPĚT se mi nevyplatila má lenost a nechuť k přesnému vyměření. Mám to křivě, snažila jsem se to zachránit pár tahy fixou a mohla bych tvrdit, že to tak mělo být, ale já na sebe všechno hned napráskám :D takže ne, takhle jsem to nechtěla. Raději bych byla, kdyby to bylo rovně. No a příště se budu snažit se překonat k tomu měření, ach jo.

Pár frkanců černou akvarelovou barvou doplní ke konci pozadí, ale tentokrát jsem tím layout nekončila, něco mi tam ještě chybělo. Enamelky v podobných barvách jsem nenašla, tak jsem zalovila ve starších podzimních kitech, kdyby náhodou a ono jo. Našla jsem pár barevně ladících teček (koleček) a úžasnou chipboardovou muchomurku. Ta mě moc potěšila, chipboardy totiž v poslední době dost zanedbávám, tak jsem ráda, že jsem ji objevila a použila. Jo a abych nezapomněla, ty křížky - pluska jsou z tohohle archu a jsem si jistá, že kdyby byl celý výsekový arch jenom těchto plusek, koupím rovnou tři. Protože je to skvělý neutrální doplněk na všechny papírové projekty.

Děkuji za dnešní zastavení, mějte se krásně!

Mirka

4 komentáře:

  1. dokonalá stránka, a ta rozstříhaná fotka je naprosto skvělá. Líbí se mi všechno, přišité lístečky i ten kruh.

    OdpovědětVymazat
  2. MOc povedená stránka Mirko 💗 ty lístečky a šití, krása

    OdpovědětVymazat
  3. Miri, zase si prišla so skvelým nápadom! Z tej stránky fúka svieži jesenný vánok! Dokoooo!

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover