pondělí 7. června 2021

Jak se lepí stránka podle sketche / video / JANA B.

 kit Brácha a ségra / červen 2021

Moc vás zdravím takhle při pondělku a pokračujeme v inspirační jízdě s novým krásným kitem. Taky jste z něj tak nadšení? Já si zamilovala ty papíry, francouzštině nevládnu, ale barvy jsou dokonalé a papíry mají úžasnou gramáž. A prostě je to zase něco trochu jiného než klasické americké kolekce, kterých je všude plný internet, že ano!


Jak vidíte, ulehčila jsem si práci sketchem. Tenhle je od naší sketch královny Jani S. z květnové scrap party. (Jednou měsíčně se všichni sejdeme ve skupině Papero amo a tvoříme společně podle sketche. Je to super, přidat se do skupiny můžete tady.) Normálně mám fotky sketchů uložené v telefonu, ale tady jsem si ho překreslila na kartičku, abych vám postup lepení mohla natočit. 


Video je sice zrychlené, ale kdybych nevyšívala, stránka by opravdu byla do půl hodiny hotová. Tvořit podle sketche je totiž obrovská úleva a kdo jednou vyzkoušel, těžko si odvyká! Mám pocit, že v poslední době tvořím hlavně podle sketchů, protože ne vždy má jeden čas tisíckrát šoupat výsekem po stránce.


Až když jsem stránku nalepila, šla jsem se opatrně Jamieho zeptat, zda-li to psaní v rohu odpovídá tématu stránky (nevím, co bych dělala, kdyby to bylo totál mimo). Překládal si to několikrát a prý dobrý. Tohle je vlastně na všech těch kolekcích super, pozitivnem to jen prýští, všechno je great a awesome a všechno jsou to momenty k nezaplacení! 


A ještě k té fotce. Moje nejvíc oblíbená. Nejenže mi foťák včas zaostřil, co měl, děti vzorně zapózovaly a tvářily se normálně (ne vždy je mi takhle přáno), ale prostě ta naše Praha stověžatá, to je dokonalost. 

Tady již najdete zmíněné video. Nejdřív jsem vám ho chtěla namluvit, ale to by bylo na delší lokte. Tak jen pár poznámek k tvoření:

Podkladový papír byl jasná volba (a až uvidíte zítřejší článek naší Mirky, tak ho budete chtít taky!). Je fajn si občas odskočit od bílé čtvrtky. Na trojúhelníky jsem vybírala papíry v druhé barvě, meruňkové, a snažila jsem se o nepravidelné vzory. Vystřihnout polaroidový rámeček a podložit jím fotku, to bolelo. Papír s polaroidy je totiž další dokonalý a vy už jste mohli vidět úžasnou stránku od Adél (kuk sem). K vyšití chevronu mě inspirovala druhá strana papíru s rámečky. Původně jsem si chtěla proužek uříznout, ale to bych si rámečky definitivně poničila, takže se vyšívalo. Dírkovat ve stoje, no moje nervy. Proto je zbytek videa uříznutý, neboť jsem tam tu hlavu prostě strčit musela, aby to mělo aspoň nějakou kulturu. Jo a podlepovala jsem pěnovou páskou, to je v poslední době můj velký oblíbenec. 

VIDEO https://youtu.be/rzfg0RCrM-g

Těším se, co dalšího nás tento týden s kitem čeká a přeji vám krásné slunečné dny! 

6 komentářů:

  1. Ty jsi střihla do polaroidů?!? Uuuu, odvážné! :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš co, něco to chtělo 😂 a zjistila jsem, že jak lepím na čas, tedy na kameru, tak neřeším 😂❤️

      Vymazat
  2. Jani, krásná stránka, ten sketch je boží s tímto kitem 🤗

    OdpovědětVymazat
  3. Podle videa je to lepeníčko tááák jednoduché🤔😊 co já u toho tak dlouho dělám, kolik jsou dvě hodiny ráno a já nemám hotovo. Ještě jsem si všimla toho vzorného pořádku na stole. Máme se stále co učit 😊😃👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irenko, děkuji moc❤️ hele, já zjistila, že když mám nad sebou bič, tady v podobě videa, tak mi to všechno jde nějak rychleji. Navíc takhle během dne je ta půlhodina maximum, kdy mě Ani nechá (naštěstí i když něco potřebuje, tak to můžu vystrihnout 😂). No a pořádek, ehm, ten je v zorném poli, jinak všude kolem bordel, neboj!!! ❤️

      Vymazat

Pin It button on image hover