pátek 11. června 2021

Z lesa na Sněžku / ANNIE

Kit Z lesa

Ahoj! Venku už to voní létem, a tak tu pro tebe mám jedno TN albíčko z našeho výletu z minulého července. Jakmile holky přišly s novými washi páskami, musela jsem si je hned vyzkoušet a ponořila se do nedokončeného deníčku (no já ho vlastně ani pořádně nezačala, jen jsem měla nachystané fotky a plán co a jak).


Na pomoc jsem si vzala taky parádní kit z lesa, o kterém nedávno psala Peťka, na její vymazlené Tnko se můžeš podívat zde. Tento kit má opravdu vše, co potřebuješ na lepení výletů do přírody.

Co se týče deníčku, vždycky začínám tak, že si vyberu přední stranu. Pro tentokrát jsem sáhla po tom zelenkavémMoc se mi líbilo, že můžu nadpis nalepit dokola. Potom přichází destrukční mode a já deníček kompletně rozložím a přidám si do něj stránky navíc, např. vellum, stránky z jiných deníčků nebo samostatné papíry. Většinou pak nechávám takto v rozkladu, až než jsem hotová. Nakonec sešiju nití. Pro případ, že bych během lepení ještě chtěla něco doplnit, nebo by se něco nepodařilo. V tomto případě se mi to víc než vyplatilo, protože fotek mám habakuk a zvládla jsem slepit teprve jednu ze tří částí výletu. No jsem zvědavá, jestli se vejdu.

Peťka už ve svém článku vyzdvihla některé tipy, co do deníčku můžeš pro zpestření zakomponovat. Já miluju vyšívání, takže jsem si něco málo vyšila.


Další tip jsou razítka. Tentokrát jsem se odvázala a používala je opravdu hojně. S těch českých sem sáhla po těch z kitu a taky po jedněch letních. Konečně se dostalo i na anglické, co čekaly v šuplíku na svou příležitost.


Někdy se může stát (mně teda běžně), že se ti razítko prostě špatně otiskne. V té chvíli přichází na pomoc washi, a nebo výseky

Taky můžeš přidat hřebíček a vytvořit schovávačku. Nebo jen jinak střihnout papír.


Už ani nevím, kdy naposledy jsem použila enamelky, no do deníčku jsou jako dělané.


Velká fotka je opravdu efektní, ta nesmí chybět a provázek udělá taky velkou parádu.

Nezapomeň, že kromě papírů a nálepek, můžeš použít i různé mapy, vizitky a prospekty z cest.


Deníček mi pěkně kyne, a to jsem zatím jsem zvládla slepit jen náš výstup na Sněžku. Čekají mě dva dny na vodě a pak Safari ve Dvoře Králové. Mám plán deníček dolepit, než opět vyjedeme na každoroční minivodák, tak mi drž palce a nezapomeň se i ty pochlubit se svými vychytávkami v Tnku v naší Fb skupince Rodina Papero amo.

A pokud máš ještě chuť, přikládám krátké video.

Video: https://youtu.be/Y8aejlHV8i4

2 komentáře:

  1. Ani, hltám každičký detail. Rozřezaný papír, šití, schovaná fotka i střapeček ve tvaru stromečku, no fakt boží 😍❤️

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné TNkové zážitky. Z loňského roku jich mám osm kousků a pěkně nakynuly😊 Našich výjezdů do přírody i letos přibývá a ten HP deník již také byl převázán gumičkou, aby ani lísteček z vlaku nevypadl🤗

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover