středa 14. července 2021

Letní deníček / MIRKA

 Kit Naše léto / červenec 2021

Ahoj všem! Doufám, že už jste všichni naskočili na prázdninovou a dovolenkovou vlnu a užíváte si sluníčka, přírody a pohody. Hlavně nezapomeňte ty všechny své krásné okamžiky nafotit, protože když budete mít k letním fotkám po ruce i červencový kit Naše léto, půjde vám scrapování prázdninových fotek jako po másle.


Kit je plný akvarelu, kytiček a svěžích barev, ale moc se mi líbí i kontrastní tmavé kartičky, které světlé barvy skvěle doplňují. Já jsem rozhodla pomocí kitu vyrobit obal na prázdninový deníček v mém oblíbeném formátu 15x20 cm. Zatím jsem si teda slepila dohromady přední desky a hřbet. Jelikož neumím odhadnout, kolik bude mít deníček nakonec stránek, zadní stranu desek a vnitřní hřbet, kam budu přišívat jednotlivé dvoustránky, jsem zatím jen připravila, ale lepení nechávám až na konec. Doufám, že se mi podaří deníček průběžně během léta plnit hotovými stránkami, abych vám ho mohla pak po létě ukázat celý zkompletovaný.

Na obal deníčku jsem použila bílý akvarelový papír a pomocí skalpelu do něj vyřízla otvor. Není to přesný kruh, při řezání jsem dělala vlnky, aby to připomínalo tvar růžičky z výseků.

Aby stránka dostala trochu šmrc, vytáhla jsem akvarelové barvy a nanesla nepravidelně kolem otvoru malinovou a fialovou barvu a po zaschnutí ještě doplnila pár tahů černým fixem.

Skládání výseků je pro mě třešnička na dortu u lepení každé stránky. Těch možných kombinací co se dá vyskládat! Nic moc pro nerozhodné :) ale s vrstvením kytiček se snad nedá šlápnout vedle a jakýkoliv shluk bude vypadat krásně! Mně se hodil i nápis ,,léto”, se kterým jsem si taky musela trochu pohrát, aby se vešel do kruhového výřezu.

Přední stránka by už byla hotová, ale nedalo mi to a ještě jsem vytáhla hodně dávno pořízené tekuté enamelky (průhlednou růžovou a černou) a přidala pár kapiček dokola. Výhoda tekutých enamelek je, že z jedné lahvičky vyjde opravdu hooodně teček, a to v různých velikostech a hlavně ty pidi jsou roztomilé. Nevýhoda tekutých enamelek zas je, že to chce na hezkou kulatou enamelkovou kapičku určitý grif a jakmile člověk kápne, už to nejde přemístit. No a veliká nevýhoda je, že se musí pak stránka několik hodin nechat na uschnutí. Mám proto v zásobě i klasické enamelky a střídám je s tekutými podle možností.

Když už byl obal hotový, rovnou jsem si slepila i první rychlou stránku do deníčku, na kterou jsem použila jen jednu malou, jednu velkou kartičku a pár výseků.

Velká béžová kartička tvoří střed, malá černá je diagonálně střihnutá napůl a podložená pod velkou. Obě kartičky jsem ještě předtím projela s okrajovými vyřezávacími šablonami na big shotu

Tento obdélníkový kartičkový základ jsem doplnila výsekami na třech místech (do pomyslného trojúhelníku) a kolem pocákala černou akvarelovou barvou.

U holek v obchůdku jsem objevila tyto skvělé výseky. Nechápu, jak mohly být přede mnou doteď utajeny! Přitom něco takového jsem hledala už dávno a ty fráze jsou i s těmito bílými do letního (a nejen letního) deníčku jako dělané.

Pro dnešek je to ode mě už všechno, ale kit neodkládám, pouštím se rovnou do dalších stránek. Mějte se krásně a užívejte léta!

Mirka

3 komentáře:

  1. Mirko máš to moc pěkné ! Prostě deníčky jakékoliv jsou pro prázdninové tvoření jako stvořené !!! Miluji letní deníčky a už se těším na pokračování 😍👍. Krásná první stránka !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blani, děkuju moooc, před chvilkou jsem psala pod tvůj článek, že se těším na pokračování tvého prázdninového deníčku 😂

      Vymazat
  2. To je krásne 👍 to by som chcela vidiet celé, všetky stránky

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover