čtvrtek 22. července 2021

Jak si vytvořit vlastní pozadí / JANA S.

 Naše léto / červenec 2021

Zdravím s Naším létem podruhé! Přemýšlela jsem, jak z kitu vymyslet něco ne úplně dívčího, ale ty kytky mi nedaly moc na výběr, pořád mě to táhlo do romantiky a holčičích věcí, a tak vznikla tato stránka:


Protože je krásně a hádám, že nemáte tolik chuti ani času číst dlouhé story, dnes ji vynechám. Nebudu ani dlouze popisovat postup, protože je, myslím, celkem jasný.

Jen vypíchnu pár detailů – berte to třeba jako tipy:

1) nebojte se nedokonalostí:

Pro stránku jsem se rozhodla udělat pozadí vodovkami. Černá je krásně kontrastní a utlumí to množství růžové (nic proti růžovce, ale víte jak!). Jenže když jsem začala malovat proužky, samozřejmě to nebylo ani zdaleka dokonalé. Ale nevzdala jsem to a největší chyby – na obrázku jsou zvýrazněny – jsem prostě překryla fotkou, nápisem a zdobením. 


2) vrstvěte:


Z této fotky to moc vidět není, ale často vrstvy podlepuji 3D páskou, nebo alespoň mezi jednotlivé vrstvy vlepuji papír. V diářích to asi není úplně žádoucí, ale na stránkách vám 3D efekt udělá velkou parádu a prostorově to vůbec nevadí.

3) používejte „smetí“:


Prakticky na všech svých projektech používám něco, co stránku trochu „spojí“ a „zaplní“, aniž by to odpoutávalo pozornost od hlavních prvků na stránce. Cákance, enamelky, dírky, drobné ozdoby, ... cokoli vás napadne. Někdy výrazně pomohou vylepšit kompozici. Třeba v případě této stránky je vnitřní obdélník s pruhy v prostředku stránky, ale umístěním fotky a zdobením jsem to celé opticky posunula více doleva a pravá část bílého rámečku se mi zdála neúměrně velká. Samozřejmě jde stránku oříznout, ale v albu by pak ten chybějící pruh nevypadal dobře, že jo. Napravila jsem to umístěním drobných kytiček (= smetí) k ozdobám na pravé straně, které celek opticky srovnávají. 

Slíbila jsem, že nebudu zdržovat. Tak snad se mi to povedlo. Mějte se krásně, užívejte léta, a když se vám zrovna povede něco zdokumentovat, budeme moc rády za vaší inspiraci v naší FB skupině!

Jana

6 komentářů:

  1. WOW jako vždycky dokonalé, musím uznat, že tohle by mě nenapadlo,ale rozhodně to ve svém albu potřebuji.Takových návodů víííce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, ani nevíš, jak jsi mě potěšila! Děkuji! ❤️

      Vymazat
  2. Jani, ty ses mi právě trefila do tvoření. Na stole mám nádherné fotky z makového pole. Naštěstí nejsou vidět na nohách gumáky a snažím se o vrstvení kytiček a roští kolem. Tak zkusím proužky vodovkami🤔😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám z toho velikou radost, Irenko! ❤️ Není nad to, když se psaní článku vrátí v radosti z toho, že někoho inšpiroval 😘

      Vymazat
  3. Nádherná stránka, Jani. Aj fotka Tilinky 🤗 S tou bielou a čiernou vyzerajú ružičky prekrásne ❤️

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover