pátek 9. července 2021

SCRAP PARTY aneb tvořivé ohlédnutí / JANA B.

Dneska to bude hoooodně dlouhý! Mám pocit, že takhle začínám většinu svých článků, ale i kdybych nechtěla být moc upovídaná, tak těch stránek tu dnes bude opravdu dost! Říkala jsem si totiž, že by nebylo na škodu trochu si zrekapitulovat ty naše tvořivé čtvrtky alias Scrap párty! (Ty teď probíhají jednou měsíčně v události v naší facebookové skupině - tady) Společnými silami jsme s Aničkou a Janičkou S. daly dohromady všechny sketche a vy se aspoň můžete inspirovat, co vám chybí, co byste si chtěly slepit anebo který krásný kit si na léto ještě pořídíte! Třeba ten nejnovější, protože i na ten v tomto článku došlo!

Tento sketch je z července 2020 a měla ho na starosti naše Péťa. Co říkáte na třásně neboli ofinky (fringe)? Já je mám moc ráda, hlavně když vidím pruhované papíry, tak bych hned stříhala třásničky! A taky na ně došlo. Sketchem jsem se opravdu jen lehce inspirovala, ale i myšlenka a nápad se počítá a s těmi třásněmi to měla Péťa vymyšlený výborně!


Tenhle letní kit měla na svědomí naše Lucka a Heidi Swapp. Jmenuje se U vody a v eshopu najdete jak celý kit, tak i jednotlivé komponenty (mrkněte SEM). Na léto naprosto geniální záležitost!!! 


V srpnu se žádné tvoření nekonalo, logicky prostě zvítězilo léto a v září jsme se do tvoření pustily naplno! Tenhle kit jsem nakreslila já.


Paradoxně jsem se k tvoření dostala až později a to byl zrovna konec října a halloween a na mě dolehla potřeba dorovnat nějaké resty. Vytáhla jsem tedy fotku z 2019 a tenhle úžasný halloween materiál od Crate Paper (já tenhle svátek nikdy moc nehrotila, ale děti Halloween milují. A tahle kolekce Hey Pumpking byla asi nejkrásnější spooky kolekce, kterou jsem kdy viděla!)

Tenhle sketch je asi z února a vize byla, že místo čtverečků lze použít kolečka, šestiúhelníky, různé útržky a podobně. 

Jak vidíte, já se do něj opět pustila nedávno (že by kovářova kobyla?) a vzala jsem si k ruce nejnovější kolekci od Cocoloko Picnic. Naprosto geniální záležitost (ta kolekce). Z výseků jsem vyzobala všechna kolečka a nadpis udělala z červené abecedy (tyhle malé abecedky ZDE jsem si v poslední době hodně oblíbila. Vždycky jsem si říkala, že ta Alča je blázen, když si kupuje dva nebo tři kusy... hm, není. Tohle prostě jak když najdeš. Poklad. Těch barevných variant už je tolik, že prostě vždy tu pravou na projekt najdu!) 


Teď si nejsem jistá, ale s největší pravděpodobností je tvůrcem následujícího sketch naše Adél. 
Tak ten jsem taky nestihla. Ani nevím, kdy byl publikovaný a jestli na podzim, tak mi budiž omluvou, že nás tehdy kosila ta korona. Aspoň jsem teď sketch mohla zužitkovat na inspiraci z velmi čerstvého kitu Naše léto. Nejdřív jsem tedy váhala, jestli hned takhle zkraje rozřezávat velké kartičky .. ale dala jsem to! Jak řekla Iva, kartiček máme všechny cisternu, není třeba se čeho bát!



Tenhle krásně jednoduchý sketch vytvořila Jani S. a pomalu se z ní stávala naše sketchová královna

A já konečně vzala k ruce Loru! Tolik očekávaná kolekce loňského jara, Abril, od Lory Bailory a já z ní mám slepenou jen tuhle dvoustranu. Jak je to možný?!


Dva trojúhelníky jako podklad, to je geniální sketch od Jani S. Ten mě bavil moc!

Tuhle stránku si asi pamatujete, je celkem čerstvá. Vzala jsem k ruce sourozenecký kit Brácha a ségra (celý kit k dispozici není, ale můžete si pořídit jednotlivé komponenty TADY), nastavila telefon a díky nákresu jsem měla stránku během půl hodiny hotovou! Video z procesu ZDE


Další sketch od Jani S. Ten nejčerstvější. Vlastně jsem si ho už dopředu šetřila na článek. 

Dobře jsem udělala. Díky tomu jsem měla stránku hotovou během chvilky. Velké kytky udělají tu největší parádu a nic jiného už není třeba. 



Ještě můžete? Máme tu poslední dva sketche. Tyhle čtvercové mřížky já můžu. Sketch opět nakreslila Jani S. (říkala jsem vám, že je to královna nejšikovnější) a já ho použila na dubnový kit Už kvetou. 

Sketch jsem si trochu otočila a místo čtverců udělala obdélníčky (měla jsem tak vyvolané fotky, to je pro mě vždy určující parametr). 


Poslední sketch (opět od Jani S) a hned dvě interpretace. Protože tuhle story jsem si schovávala na konec. 


Náhoda tomu chtěla, že při tomhle sketchi jsem si volala s holkami. Poctivě jsem při tom tvořila, ale velmi volně jsem se nechala sketchem vést. Opět jsem si vzala k ruce kit Už kvetou. Hrozně moc jsem už chtěla použít ten nádherný šmouhatý papír od Heidi Swapp a líbilo se mi, že to vypadá jako ty pruhy na sketchi. Místo tří fotek jsem použila dvě a zbytek dotáhla ozdobami. Šlo to velmi rychle. Když jsem ale dávala sketche dohromady a zjišťovala, co všechno jsem neudělala, na tuhle stránku jsem si nevzpomněla. A tak vznikla nová, sketchem inspirovaná. Až při focení koukám ... 

Opět jsem se dostala k sourozeneckému kitu. Když tam byly ty tři fotky, co jiného s tím, že. Shodou okolností jsem měla vyvolané tyhle profi. Do sešitku jsou na můj vkus dost velké (3x4 inch) a snesly by být menší, ale lenost zvítězila a stránku jsem slepila z toho, co bylo.  


Uf! Kdo jste dočetli až sem, děkuji!! Doufám, že jste našli nějakou inspiraci a že si třeba nějaký ten restík s chutí dolepíte. Těším se na další naše tvořivé večery a dávám si teda předsevzetí, že to nebudu dohánět na poslední chvíli! 

8 komentářů:

  1. Jani, skvělá práce dát všechno pěkně dohromady. Jak tak koukám, tak jsem poslední dobou také dost vynechala...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no ale to jsem ráda, že v tom nejsem sama, Peti :D děkuji a těším se, jestli si přes léto něco z těch sketchů vytvoříš!

      Vymazat
  2. Jani, na tento článek jsem čekala, díky 🤗 A já jsem zjistila, že jsem ostuda, mám hotový jen jeden sketch. Tvé stránky jsou super 😍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď, já si taky říkala, že si to musím nějak utřídit a článek mě k tomu hezky namotivoval (donutil :D). Moc děkuji, Miri!!

      Vymazat
  3. Krásné ohlédnutí za super tvořivým setkáním. Já některé pojedu ještě jednou🤔 Moc se mi to líbí a hodí, nemusím nic složitého vymýšlet, a když to otočím o 45st je úplně nová stránka 👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak my tady většinu nemáme a ty pojedeš druhé kolo!! Jsi neuvěřitelná, Irenko, tvoje zapálení je ale silně nakažlivé, díky za něj a veškerý tvůj optimismus!!!

      Vymazat
  4. Jani tak se musim připojit k ostatním - tohle vše dát dohromady muselo teda dát práci ! Je to úžasné , podle toho si dodělám resty a ukládám všechny sketche protože se teda určitě budou hodit !! Máš to velmi krásně zpracované Jani 👌👌❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mooooc děkuji, Blani! Já jsem vždycky tak ráda, když to přijde k užitku!!

      Vymazat

Pin It button on image hover