středa 7. července 2021

Holčičí layout s hexagony / JANA S.

 Kit Naše léto / červenec 2021

Ahoj všem! Většině pravděpodobně na dovolené – mávám z ordinace! Ale i tak na mě dýchlo léto – s kitem Našeléto to ani jinak nejde. Jak se vám líbí barvičky nového kitu? Mně strašně moc ... kombinace růžové, hořčicové a temně modré je dokonalá! Když mi Anička kit posílala, psala, že doufá, že se mi s ním bude dobře dělat. Trošku to znělo, jako by se obávala, ale to mě asi ještě stále nezná. Nevadí, když jsou barvy kontrastní! Hlavně když spolu ladí!

Není to tak dávno, co jsme s Tilinkou měly odpoledne jen tak pro sebe a ona si moc přála jít se mnou na zmrzlinu. Moc se mi nechtělo, ale pak jsem si řekla, užívej, dokud s tebou chce být! Máme to celkem blízko od domu, takže jsme ťapaly tam a zpět a vedly dcera-máma hovory. Za zmrzlinovým stánkem jsme si sedly, ona si tu svou přeslazenou navoněnou zmrzlou vodu snědla s takovou radostí, že jsem jí u toho potřebovala vyfotit. Tedy, jak jen to šlo, páč mi seděla na klíně. Fotografie není nic moc, ale mě zůstal ten pocit štěstí, který jsem chtěla zaznamenat. Vlastně ani nevím, zda jsem stránku lepila pro ní nebo pro sebe ...

Každopádně, barvy se skvěle hodily, tak jsem sáhla po kitu. Trochu jsem se hecla – vybrala jsem si z kitu jen pár věcí (+ puffyabecedu od Mintópie, která mi s kitem přišla v objednávce) a řekla si, že něco vymyslím jen s tímto.


Tak úplně se mi to nepovedlo, kromě materiálu na obrázku jsem nakonec použila:

- vyřezávací šablony hexagony - už dlouho jsem je nepoužila, tak proč ne, že? Navíc, když chcete dělat scrapbookovou stránku z PL kitu, je jasné, že budete stříhat nebo řezat, tak proč ne zas nějakou geometrii, že ano?

- kleště na průchodky - mám ty největší, nejsou nejskladnější, ale zato proděrují cokoliv a hlavně kdekoliv na stránce. Za mně výhra!

- průchodky – lze použít jako zpevnění dírky, ale také jen tak, jako ozdobu na stránce, mám je moc ráda.

- akvarelové barvy

- provázky/vyšívací bavlnky

- jako podklad čtvrtku ze starší kolekce Les Atelier de Karine Intemporelle - tohle bylo úplně mimo plán, ale abych mohla tisknout na stránku, musela jsem bílou čtvrtku malinko seříznout. Nejdřív jsem si myslela, že to neva – tento layout bude o půl palce užší – jenže pak jsem zjistila, že jsem umístění data na spodní straně stránky nevystihla dobře, a tak jsem stránku ještě o půl palce zkrátila a nalepila na podklad. Rámeček neplánovaný, ale ok. Zase jsem jednou byla vděčná za to, že nevydržím a nakupuji, co se mi líbí, i když nemám vždy hned představu, jak to využiji. Snažím se sice krotit, ale některé věci jsou pak opravdu jako když člověk najde poklad. Také to tak máte?

- lepidla - nejvíce využívám Glossy Accents a oboustranné pásky – 3D varianta nikdy nechybí (ještěže nakonec nedělám HP :) ) Tento koutouč 3D pásky je opravdu velký, ale vydržel mi už asi rok a ještě chvíli vydrží.

Ve výčtu jsem vám současně ukázala fotky průběžně, jak stránka vznikala – v podstatě to je jednoduchý fotonávod. Tedy, téměř, ale určitě to stačí. Z kartiček a fotky jsem vyřezala hexagony, některé jsem ozdobila samolepícími frázemi, některé výseky kytiček. Během přípravy mě napadlo, že ty hexagonky „pověsím“ spolu s rostlinkami na provázek – jako když se u babičky sušily bylinky ... teplé odstíny hořčicové v kitu mi totiž navodily pocit letní pohody u babičky (asi jsi to tak nemyslela Sis, ale snad se neurazíš). Průchodky jsem umístila nejenom na hexagony, ale i na roští.

Pak jsem vytiskla text a pod fotku napatlala pomocí obalu z kitu trochu světloulince modré – potřebovala jsem ty teplé barvy trochu ztlumit a také barevně propojit s mou sukní na fotce a nadpisem. Nechtěla jsem stránku příliš přecpat, ale stále mi tam něco chybělo, a tak jsem ještě sem tam přidávala jemné kytičky – tentokrát jsem neubírala. ;) Žluté kulaté kytky jsou podle mě nejvíc nejpovedenější!


Nakonec vznikla stránka, která není ani simple ani clean. Ani jako MM bych ji neoznačila, ale nakonec, je to jedno, ne? Bavila jsem se a památka na ty prima chvíle s Tili může do alba.

Krásný začátek prázdnin přeji! Užívejte sluníčka a volné chvíle a pak je zaznamenejte s novým PA kitem. Je jako stvořený pro vaše léto!

Jana

4 komentáře:

  1. ahoj zdravím ze Slapské přehrady. Tentokrát jsem nechala tvoření doma a užívám si a odpočívám a hodně fotíme. Tato stránka od Janky bude další krásná inspirace do HP deníčku👏🌞

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irenko, jen užívej! Tvé fotky mi zpestří dny v práci 😉 a navíc se mi to už také blíží 😜❤️

      Vymazat
  2. Krásna dievčenská stránka, Jani, aj príbeh ☺️

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover