pátek 13. srpna 2021

Host na blogu / 4x4 letní album / KATKA

Ahoj scrapženy, tady Katka, moc vás všechny zdravím a jsem moc ráda, že nám holky občas dopřejí prostor pro napsání článku, protože je super si to vyzkoušet. Já dostávám prostor už podruhé, poprvé jsem vám ukázala svoje cestovní album z dovolené v Řecku. A tentokrát jsem tu s minialbem z letošního léta. Tak to je ono… 


Formát instaalba miluju, a protože dlouho nebyly skladem, sama jsem si ho vyrobila. Ale vy nemusíte, protože zrovna nedávno je holky naskladnily v krásných designech. A co všechno jsem potřebovala?

Hm… Když to tak vidím, vypadá to, jako když pejsek a kočička pečou dort. No snad vám po přečtení článku nebude špatně. Vždycky se snažím, aby v celém deníku byly nějaké spojovací prvky, i když jsou kolekce různorodé. Takže třeba datumové razítko, nadpisy ze stejných vyřezávacích šablon a samolepících abeced, anebo třeba ručně vyráběné štítky orámované černou fixou. Tak jdeme na to :)

Protože mám alba dost často nacpaná k prasknutí, letos jsem si opravdu zakázala 3D ozdoby. Ale odklápěčky, ty si neodpustím! Tady rozloučení naší dcerušky se školkou. Byl to doják, co vám budu povídat. Takže na oslavu kytičky, pár flitrů v kapsičce na protější straně.


Pěstitelské úspěchy se musí zdokumentovat! A zlatě zdobené vellum je velký fešák, hlavně naživo.


Fotka na celou stránku, to mám ráda… Zvlášť když se mi podaří ulovit něco třeba akčního.


A tady v akci můj nejvíc nejoblíbenější papír z kitu Už kvetou (je i na deskách alba). A vlastně krom nadpisu, textu, datumovky a fotek nic dalšího. A někdy mi to úplně stačí a vzpomínka je zachycená.


Acetát s výsekem a naši sběrači jahod. Mimochodem, nenechte se zmást, každý nasbíral asi 4 jahody a oba pak s sebou v rozmezí minuty plácli do kaluže pár minut po téhle fotce. Všechno napráskáno na zadní straně výseku na acetátu.


Naše báječná mamaakce, pro změnu u vody. Jen mě mrzí, že nemáme fotku, jak jsme se z parkoviště každá máma vlekla s dekama, ručníkama, kyblíkama a lopatkama, člunama a svačinama… No znáte to. Sem by byla samolepka girl power z kolekce Naše léto jak vyšitá. A tady je vidět další prvek, který často používám – jako pásky jsou použité proužky z kartiček. Někdy jen jednobarevné, tady to k překrytí divného stínu úplně stačilo.


Trochu turistiky u nás na chalupě a na pomoc jsem si vzala výseky z kitu Venku a nejkrásnější a nejbáječnější washi pásku s vrstevnicema


A pokračujeme Venku… Občas mám dilema, jestli k bigshotovým písmenkům vystřihávat háčky a čárky. Protože je prostě vidět, že jsou jiné, než písmenka. A teda můj milovaný rodný Děčín, ten je na háčky vážně bohatý. Taková česká sada vyřezávacích písmen s háčky a čárkami, to by se mi líbilo. Šéfové? :)


Průstřih a záplava kytiček, která má za úkol schovat sourozenecký nápis, který pořád tak hloupě vyčuhoval. Ale čím víc kytek, tím líp, to je jasný! 


A tady znovu došlo na Naše léto a jeho oranžovou část. Teď mě trklo, že se to hodí i k Písku . Mimochodem, písecká Sladovna je naprosto skvělé místo pro děti, navštívili jsme tam výstavu o vodě a hřiště ve stylu mraveniště. Dřevěné, vkusné, užili jsme si to. I když fotky jsou odtud dost tmavé, ale já radši fotku máznutou, ale se zachyceným momentem a příběhem…. 


Tak a půlka (jak se to stalo?!) prázdnin už je v albu a já na něm samo budu pracovat dál. Většinou letní alba ukončuju fotkou zpruzených dětí (doposud tedy jednoho), jak jdou do školky :) Tentokrát už ale pošupajdí oba a já do práce. Takže tohle je asi naše poslední léto, kdy se máme opravdu všechen čas na výlety a koupačky, fňuk. A mít takhle ucelené album se všemi vzpomínkami, to je prostě k nezaplacení. Už víte, proč se do alba nevejdu? 

Ještě vás ode mě ale čeká jeden článek. V tomhle letním minialbu je totiž jedna stránka, která má na sobě kapsičku a v té kapsičce je ještě o něco menší albíčko, nazvěme ho třeba mimialbum :) Je z prodlouženého víkendu v Jeseníkách a vzniklo z mého absťáku, protože to byla naše první dovolená po roce. Tak tohle mimialbum vás čeká někdy příště. Slibuju, že to bude trošku míň ukecané :) Díky za přečtení a užívejte léto…

6 komentářů:

  1. To je krásné albíčko, Káťo! Obdivuji, že zvládáš průběžně lepit 💪❤️ a moc se mi líbí minimalistický styl, jaký jsi zvolila! Na mimialbíčko se moc těším! 😘

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janicko, dekuju ❤️ Noo lepim mini, ale zas meskaji alba detem, co se da delat :)

      Vymazat
  2. Kačko, moooc krásný deníček ❤️ parádní kolekce jsi vybrala. A taky se mi líbí ta tenká velká abeceda, vypadá parádně 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Miri ❤️ Ale lepení té tenké abecedy, to je kurz sebeovládání 😂 budu si muset kvůli psychice pořídit radši tu obří od Lory 😍

      Vymazat
  3. Krásne album Kati ❤️ všetko pekne zladené 😍 hneď mám chuť si niečo nalepiť 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Ivi ❤️ To já mám taky pořád chuť něco lepit 🤗 těším se, co nám potom ukážeš

      Vymazat

Pin It button on image hover