úterý 17. srpna 2021

Návod na obálkové album / ANNIE

 Kit Letní večery / srpen 2021

Haló haló, dneska se hlásím přímo od moře z Dalmácie. Tentokrát jsem nenechala nic náhodě a před odjezdem jsem si předpřipravila jedno minialbum. Po zkušenostech z minulých let vím, že tvoření na dovči mi moc nejde, raději sáhnu po knížce. Takže jsem si všechno přichystala dopředu a pak po návratu jen doplním fotky a journaling.


Dneska teda budu fušovat do řemesla naší albíčkové bohyni Adél a ukážu ti návod na jedno mini, kde hlavní roli hrají obálky a srpnový kit Letní večery.

Co budeš potřebovat / co jsem si nachystala já:

Nejprve jsem si vytvořila obal. Narýhovala jsem si lepenku, oblepila ji papírem. Pokud děláš takové album poprvé, nechej si alespoň centimetr přesah kolem celého obvodu a v rozích vystřihni do tvaru viz. předešlá fotka. Při ohnutí se ti rožky krásně začistí. Pro svázání stránek vevnitř alba jsem zvolila kroužky. Pro mě asi nejjednodušší varianta, která je hodně variabilní. Můžeš přidávat a ubírat stránky podle libosti.


Pak přišel na řadu acetát. Nebo můžeš zkombinovat se čtvrtkou, tak jako já při lepení zadní strany. Nakonec všechno to lepidlo překryješ barevnou čtvrtkou.

Album má velikost 16x19x3,8 cm (1,5inch). Jeho velikost jsem přizpůsobovala velikosti čtvercových obálek, které tvoří vnitřek alba. Na začátku totiž byly jen ty obálky se zásob a můj záměr je nějak zakomponovat do alba a konečně je využít! No každý to má holt jinak.

Vnitřek alba tvoří nařezané pruhy papírů z kitu a pár barevných čtvrtek. Ty jsem rozdělila na delší stranu, která má délku 7 inch a zbytek, který jsem využila pro tvorbu kapsiček nebo schovávaček. Na zadní stranu jsem nalepila onu obálku a vznikla kapsa.

Do kapes jsem vytvořila záložky, kde později můžu doplnit journaling, fotky, ale třeba i šupnout vstupenky a jiné vzpomínko nezbytnosti a poklady z dovči. Ono se toho určitě nasbírá.

Zatím je album poloprázdné, myslím, že pěkně nakyne, až do něj vše přidám.

Samozřejmě si můžeš vyhrát a ozdobit si jednotlivé listy dle libosti. Já někde použila vyřezávací šablony přímo do stránek a někde si vytvořila ozdůbky z vellumové čtvrtky z kitu. Ta je prostě boží.

Někde jsem jen šupla výsek z kitu .

Můžeš si i ozdobit hřbet alba. Já jsem si vzala do parády jeden bižu řetízek z hračkářství. Já totiž, když vlezu do nějakého shopu a vidím něco, co by se mi mohlo hodit na scrap… no tak to beru, že jo a je jedno, jestli je to obuv nebo galanterie. Řekni, že nejsem jediná ujetá!

Doufám, že jsi z toho mého postupu moudrá a vystřihnout takové albíčko pro tebe nebude ode dneška žádný problém. Pokud bys něčemu nerozuměla, určitě napiš do komentů. A já se budu moc těšit na tvé albíčko z letní dovolené!

Měj se krásně, já jdu chytat vitamín D.

4 komentáře:

  1. Ani, to je superboží! A nevzít v obchodě ocas mořské panny? To bys byla blázen! 😁 Užijte si moře! 😍

    OdpovědětVymazat
  2. Když vlezu do obchodu, tak všechno zboží vidím jen přes to, zda se mi to bude hodit nebo ne.

    OdpovědětVymazat
  3. Ani, tvá příprava nemá jedinou chybičku! Užívejte dovču a tešíme se na doplněné album! I když, i takto je boží! ❤️

    OdpovědětVymazat
  4. Ani, boží ❤️ chci vidět naživo někdy 😉

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover