středa 18. srpna 2021

Jak udělat scrap koláž / MIRKA

 Kit Letní večery / srpen 2021

Ahoj! Z duhového srpnového kitu už je tady na blogu spousta krásných stránek, albíček a dokonce i přáníček (vše najdete TADY). Já dnes pokračuji v této duhové jízdě dál a to s narozeninovou stránkou.

Když si kreslím sketch na budoucí layout, většinou volím rozvržení do nějakého geometrického tvaru. Oblíbený mám čtverec, trojúhelník, obdélník, případně dva v jednom - trojúhelník v obdélníku a podobně. Na této stránce jsem se zkusila vydat ale úplně jinou cestou. Na rozmístění různě velkých obdélníků a tvarů jsem využila úplně celou plochu podkladu.


Základ tvoří klasika - bílá strukturovaná čtvrtka. Z kitu jsem si pak vybrala béžovou čtvrtku, vystřihla z ní různě veliké obdélníky a rozmístila na stránce. Pak jsem do většiny z obdélníků vysekla na bigshotu pomocí vyřezávacích šablon okénka a každý tvar postupně dozdobila.

Nedalo mi to a na dvou místech jsem přidala rychlé a jednoduché šití. Do některých kousků jsem vysekla kleštěmi crop-a-dile dírky a dozdobené pak přilepila na stránku pěnovou oboustrannou páskou.

Dírky jsem vysekla také do bílého podkladu a nechala je prozatím nepodložené, takže momentálně je stránka taková děravá vlastně :) Jestli to pak něčím podložím, nebo ne, uvidím, až bude stránka v albu. Podle toho, jaké barvy se pod ní ocitnou.

Mintový výsekový nápis ,,Tento den" je z loňského kitu Barevný podzim.

Jak se vám pozdává taková celoplošná koláž? Dá se to, nebo máte raději shluky a více vynechaného místa? 

Děkuji za dnešní nahlédnutí a přeju vám ještě krásný zbytek léta, mějte se krásně!

Mirka

6 komentářů:

Pin It button on image hover